Feťáci - Eva, Dolejšová (Ikar, 2023)
Příběhů o závislostech bylo napsáno již hodně. Tato kniha je výjimečná tím, že pojednává nejen o drogově závislých, ale i o tom, jak může drogově závislý člověk zničit sebe i své nejbližší. Jak můžeme být závislí na drogách i na jiných lidech. Jak s námi druzí mohou manipulovat, aniž si to uvědomujeme. Proč nám mohou ubližovat a my si to necháváme líbit? Protože si nedůvěřujeme. Chceme být milováni. Máme strach, že zůstaneme sami. Neseme si v sobě bolest. Nedokážeme se bránit. Mluvit. Křičet. Říct si o pomoc. Možná i to je důvod, proč sáhneme po drogách, ať už legálních, či nelegálních. Rozmotat spletitá vlákna mezilidských vazeb je velmi obtížné. A vymotat se z labyrintu závislosti na čemkoliv a na komkoliv je ještě těžší. Nikoliv však nemožné! Tento příběh je fiktivní, přesto se zakládá na zkušenostech reálných postav a skutečných událostech.
Keywords: Společenské romány