Katova dcera a černý mnich - Oliver, Pötzsch (Kalibr, 2023)
Série historických krimi případů, v nichž se schongauský kat Jakob Kuisl, jeho dcera Magdalena a medik Fronwieser vydávají po stopách spáchaných zločinů. V lednu roku 1660 zemřel dramatickým způsobem v bavorském Altenstadtu farář. Před svou smrtí stačil upozornit na prastarý hrob, který objevil pod svým kostelem. V obrovském sarkofágu byly nalezeny pozůstatky templářského rytíře a tajemný vzkaz, který mrtvý zanechal budoucímu světu...
Keywords: Krimi, detektivky