Zimní královna - Hana, Whitton (Ikar, 2021)
Historický životopisný román ze 17. století vypráví příběh půvabné a vzdělané Alžběty Stuartovny, dcery anglického krále Jakuba I. Když se provdala za Fridricha Falckého, budoucího českého krále, netušila, jakému dobrodružství vychází vstříc. Fridrichova vláda v Čechách trvala pouze jediný rok a pak musel "Zimní král" ze země za bouřlivých okolností uprchnout. Alžběta však stála milovanému manželovi vždy věrně po boku až do jeho nečekané smrti.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány; Memoáry, osobnosti a osudy