Vánoční případ - Jitka, Ludvíková (Kalibr, 2023)
V přepychové vilové čtvrti jižně od Prahy řádí sehraný gang zlodějů. Na svědomí má více než 120 vykradených nemovitostí, přesto nedělá chyby a nezanechává stopy. Policie nasadila do terénu několik týmů, gang se však stále nedaří dopadnout. Jediné štěstí je, že lupiči se střetu s majiteli nemovitostí vyhýbají a vybírají si opuštěné domy. Přesto mezi lidmi narůstá strach. Drzost zlodějů nemá meze a do akce jdou i na Štědrý den, kdy vyberou v několika domech nejenom cennosti, ale i dárky pod stromečkem. I tyto krádeže se zdají jako podle šablony, než je v jednom domě nalezena mrtvá žena. A druhý den je v sousední vile nalezena další mrtvá, přítelkyně první oběti. Na místo okamžitě dorazí tým vyšetřovatelů z pražské kriminálky a nestačí se divit, že je do případu opět zapletena spisovatelka Monika Hrubešová...
Keywords: Krimi, detektivky