Čas písku - Edith, Blaisová (Ikar, 2023)
Skutečný příběh ženy, která se stala obětí únosu a strávila 450 dní jako rukojmí džihádistů na Sahaře. Když se Kanaďanka Edith vydává do Afriky, aby se blíže seznámila s tamější kulturou a krajinou, netuší, že běžnou poznávací cestu zakončí patnáctiměsíční martyrium. Při přejezdu z Burkiny Faso do Beninu ji i s jejím italským přítelem unese skupina ozbrojenců. Odvezou je daleko od civilizace do nekonečné pouště, kde si Edith sáhne až na samé dno.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy