Nebe Kouzel (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Devátá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
V knize NEBE KOUZEL (SÁGA ČARODĚJŮV PRSTEN - KNIHA DEVÁTÁ) se Thorgrin konečně opět stává sám sebou a musí se konečně, jednou pro vždy vypořádat se svým otcem. Přichází epická bitva mezi dvěma titány. Rafi využije svoji moc k vyvolání armády nemrtvých. Meč Osudu je zničen a osud Prstenu balancuje nad propastí. Argon a Alistair budou muset svými magickými silami pomoct Gwendolyniným statečným válečníkům. I přes jejich pomoc může být ale vše ztraceno, pokud se nevrátí Mycoples i s jejím novým společníkem, Ralibarem. Zatímco osud Prstenu visí na vlásku, snaží se Luanda stále zvítězit nad svým věznitelem, Romulem. Mezitím se Reece s pomocí Selese pokouší vyvést svoje muže zpět z Kaňonu. Jejich láska se prohlubuje, ale s návratem Reecovy staré lásky, jeho sestřenice, vzniká milostný trojúhelník tragické lásky a nepochopení. Když je Impérium konečně vyhnáno z Prstenu a Gwendolyn má možnost se osobně pomstít McCloudovi, je to důvod k oslavě. Jako nová královna Prstenu využije Gwen svoji moc ke sjednocení MacGilů a McCloudů. Poprvé v historii tak započne epická obnova zničené země, její armády a Legie. Králův Dvůr pomalu, kousek po kousku, znovu ožívá. Jeho osudem je stát se mnohem slavnějším městem, než o jakém kdy její otec snil. V průběhu událostí také konečně dosáhne spravedlnost i na Garetha. Také Tirus musí být pohnán k odpovědnosti a Gwen se bude muset rozhodnout, jakým vládcem bude. Vzniká roztržka mezi Tirovými syny, kteří nevidí vše úplně stejně. Když Gwen přijme pozvání na Horní ostrovy a snaží se znovu sjednotit rod MacGilů, opět vypuká boj o moc. Erec je povolán zpět ke svým lidem na Jižní ostrovy, kde sleduje smrt svého otce. Doprovází ho Alistair, se kterou chystají svatbu. Thorgrin a Gwendolyn možná také čekají přípravy svatby. Thor se sblíží se svojí sestrou a když se události v Prstenu poněkud uklidní, zjistí, že ho čeká zatím největší výprava: najít jeho záhadnou matku ve vzdálené zemi a zjistit, kým vlastně skutečně je. Chystá se množství svateb, vrací se jaro, Králův Dvůr získává novou podobu, konají se oslavy a zdá se, že se do Prstenu vrátil mír. Nebezpečí ale číhá na těch nejméně očekávatelných místech a to nejhorší naše hrdiny ještě nepostihlo. Se sofistikovaným budováním světa a vykreslením postav je NEBE KOUZEL epickým příběhem o přátelích a milencích, o soupeřích i nápadnících, o rytířích a dracích, o intrikách a politických machinacích, o vyzrávání, o zlomených srdcích, o klamu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, osudu a předurčení, o čarodějnictví. Je to fantasy, která nás přenese do světa, na který nikdy nezapomeneme. Do světa, který zaujme člověka každého věku i pohlaví. Knihy číslo deset až sedmnáct ze série jsou také k dispozici!
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy