Ostří snu - Daniel, Abraham (Laser, 2024)
Kitamar je středisko obchodu a bohatství, prastaré město s dlouhou, krvavou minulostí, v němž se odehrávají životy a přetrvávají příběhy nesčetných tisíců lidí. Toto je ten Garretův. Garret Levý je dědicem jedné z nejvýznačnějších kitamarských kupeckých rodin. Dráha jeho života byla stanovena dlouho před jeho narozením. Obeznámit se s rodinnou živností, vyženit bohaté příbuzné a v pravý čas zdědit podnik. Jenže pro Garreta něco takového není žádný život. Jedné noci se po náhodném setkání s tajemnou cizinkou všechno změní. Garret se do ní zamiluje, přestože nezná ani její jméno, a udělá všechno pro to, aby ji znovu našel. Pátrání ho zavede do chodeb a uliček, do nichž je lepší se nevydávat, protože se zde ve stínech skrývají prastaří bohové a v každé uzavřené dohodě nebezpečné ostří. Cesta, kterou si zvolí, změní nejen dráhu jeho nejbližších, ale i celou budoucnost obyvatel Kitamaru.
Keywords: Sci-fi, fantasy