Růžová zahrada - Tracy, Reesová (Ikar, 2023)
Každý dům má své tajemství... Olive Westallenová žije privilegovaným, i když poněkud osamělým životem v honosném rodinném domě v Hampstedu. Má však docela radikální plány týkající se budoucnosti její rodiny - takové, které šokují svět vyšší společnosti, jehož je součástí. Pro její novou sousedku, dvanáctiletou Ottilii Finchovou, je Londýn vzrušujícím místem ke zkoumání. Její rodina se nedávno přistěhovala z Durhamu, kvůli skandálu, o němž však dívka nemá ani potuchy. Navíc je její matka stále ve svém pokoji a trpí neznámou nemocí. Z jakého důvodu museli Finchovi opustit své původní bydliště? Je opravdu všechno tak dokonalé, jak se zdá?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány