V plamenech - Naomi, Kelsey (Ikar, 2024)
1589: Skotská služebná Geillis a dánská dvořanka Margareta žijí zcela odlišné životy, ale obě vědí jedno: když muž zakřičí "čarodějnice", žádná žena není v bezpečí. Jakmile ovšem svatba krále Jakuba VI. a dánské princezny Anny svede Geillis a Margaretu dohromady, vše, co si myslely, že vědí o dobru, zlu, mužích a ženách, se ocitne v podivném novém světle. Mohla by se černá magie - nebo zvěsti o ní - poprvé v historii stát pro ženy nástrojem k dosažení politického prospěchu? Zatímco čarodějnické procesy v North Berwicku uvrhnou Skotsko - a jeho krále - do šílenství a paranoie, čas běží. Dokážou se Margareta a Geillis navzájem ochránit? A až procesy skončí, kdo bude mít skutečnou moc?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány