Moje koronakronika - Petr, Vydra (Brána, 2022)
Držitel čestného uznání poroty Ceny Miloslava Švandrlíka za knihu Hlas a jiné povídky přichází s novinkou, která velice volně navazuje na titul Muž v karanténě. Sbírku humorných textů a fejetonů sjednocuje období koronaviru a různých omezení s ním spojených. Pandemie sice není tématem všech příběhů, ale více či méně ovlivňovala autorovo psaní. Moje koronakronika nepopisuje život celé společnosti, ale všední příhody jednoho člověka, případně jeho rodiny. Stejně tak ovšem zachycuje i o něco méně běžné zážitky, když například autor vyrazí na kurz vaření k Romanu Vaňkovi, rozhodne se cestovat poslepu centrem Prahy, řídit psí spřežení nebo obnovovat turistické značky. Knihu svými ilustracemi doplnil známý kreslíř Petr Urban.
Keywords: Humor, satira