Katova dcera - Oliver, Pötzsch (Kalibr, 2022)
Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení, což vzbuzuje podezření, že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl, který z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání, je však přesvědčený, že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonou a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha.
Keywords: Krimi, detektivky