Cesta Hrdiny (Seriál Čarodějův Prsten - Kniha První) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos Světový bestseller číslo jedna! Autorka bestsellerů Morgan Rice přichází s novou úžasnou fantasy sérií. Příběh knihy CESTA HRDINY (Kniha první v sérii ČARODĚJŮV PRSTEN) se točí kolem osudů jednoho dospívajícího, a velmi zvláštního chlapce, čtrnáctiletého poddaného ze zapadlé vesnice na okraji Království Prstenu. Thorgrin je nejmladší ze čtyř bratrů, jejich otec pro něj má jenom samé podřadné práce a bratři jím opovrhují. Thorgrin sám ale cítí, že je jiný než ostatní. Sní o tom, že se jednoho dne stane skvělým válečníkem, přidá se ke králově družině a společně s nimi bude ochraňovat Prsten od hord nepřátel, žijících na druhé straně Kaňonu. Když dospěje do určeného věku, otec mu zakáže, aby se pokusil o přijetí u královské Legie. Chlapec jej odmítne poslechnout a na vlastní pěst se vydá na cestu z rodné vesnice. Je odhodlán prosadit si svou za každou cenu. Jenže Králův Dvůr je plný zápasu o moc, neuspokojených ambicí, rodinných dramat, žárlivosti, násilí a zrady. Král MacGil si musí z potomků vybrat svého nástupce, zatímco Meč Osudu, zdroj veškeré jejich moci, stále nedotknutý čeká na vyvoleného, který bude schopen jím vládnout. Thorgrin přijíždí do města jako nezvaný cizinec a musí si prosadit své přijetí do Legie. Po čase zjišťuje, že má určité zvláštní síly, kterým sám nerozumí. Zjišťuje, že má neobyčejný dar a že jej čeká neobyčejný osud. Navzdory svým možnostem se zamiluje do královy dcery, a když jejich vztah začíná postupně rozkvétat, Thor zjišťuje, že proti němu stojí mocní soupeři. Když se snaží porozumět svým schopnostem, králův mág jej vezme pod svá ochranná křídla a poví mu, že matka, kterou chlapec nikdy nepoznal, pocházela z daleké země za Kaňonem, vlastně dokonce až za Zemí Draků. Než může Thorgrin uskutečnit svůj sen a stát se válečníkem, čeká jej spousta náročného tréninku. Z něj je však neustále vyrušován, protože se proti své vůli stává středem dvorních machinací a intrik, které se snaží zničit jeho lásku a srazit jej do kolen - a celé království s ním. Díky důmyslně propracovanému fiktivnímu světu a postavám je CESTA HRDINY epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, které nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku. To vše na ploše 80 000 slov. Knihy č. 3 až č. 17 jsou nyní rovněž dostupné! "Zábavná epická fantasy." -Kirkus Reviews "Můžeme tu vidět počátek něčeho neobyčejného." --San Francisco Book Review "Nabité akcí .... Autorčin styl je skvělý a příběh strhující." --Publishers Weekly "Temperamentní fantasy .... Počátek něčeho, co slibuje stát se strhující epickou fantasy sérií pro mladé čtenáře." --Midwest Book Review
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy