Zůstanu tady - Balzano (Pistorius & Olšanská, 2022)
Příběh zasazený do jihotyrolské vesnice v převážně německy mluvícím kraji, anektovaném v roce 1919 Itálií nabízí historii vesničanů, kteří byli nucení čelit národnostnímu útlaku nových italských pánů a později i problémům, jež přicházely s nástupem Hitlera k moci v sousedním Německu.
Keywords: Světová současná beletrie