František Palacký - Aristokrat českého ducha - Hana, Whitton (Ikar, 2024)
František Palacký (1798-1876) je vnímán jako Otec národa, politik a zakladatel české moderní historiografie, ale za touto oficiální fasádou se skrývá nevšední člověk, který zažil nejen slávu a ocenění, ale i nezdary a osobní utrpení. Jeho fascinující životní příběh přibližuje román odehrávající se na barvitém pozadí obrozenecké společnosti a převratných událostí, jimiž procházela česká společnost v polovině 19. století.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány