Panování Oceli (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Jedenáctá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
V PANOVÁNÍ OCELI (SÁGA ČARODĚJŮV PRSTEN - KNIHA JEDENÁCTÁ) musí Gwendolyn chránit svůj lid, protože Králův Dvůr se ocitá v obležení. Gwen se snaží dostat všechny z Prstenu - je tu ale jeden problém: její lidé odmítají odejít. Rozpoutává se boj o moc a Gwenino kralování je poprvé ohroženo. Při tom se objevuje největší hrozba pro Prsten. Po McCloudech přichází hrozba Romula a jeho draků. Štít je zničen, Romulus přichází v katastrofické invazi, nic už nestojí mezi ním a naprostým zničením Prstenu. Romulus s Luandou na své straně je po celý měsíc nezastavitelný. Gwendolyn tak musí bojovat o přežití - nejen svoje, ale i svého dítěte a svých lidí. To vše uprostřed epické bitvy draků a lidí. Kendrick vede Stříbrné do vznešené bitvy, přidává se k němu Elden a noví rekruti z Legie. Stejně tak i jeho bratr Godfrey, který překvapuje úplně všechny, včetně jeho samotného, svými statečnými skutky. Ale i tak to možná nebude stačit. Thor se mezitím vydává na výpravu svého života - do Země druidů. Prochází magickou, strašidelnou zemí. Zemí, která není jako žádná jiná. Zemí, která má vlastní magická pravidla. Průchod takovou krajinou bude vyžadovat každý kousek jeho síly a výcviku. Donutí ho sáhnout si ještě hlouběji do rezerv a stát se velkým válečníkem - a druidem - jak mu bylo předurčeno. Zatímco se setkává s příšerami a výzvami jako nikdy dřív, bude muset riskovat svůj život, aby se dostal k matce. Erec a Alistair míří na Jižní ostrovy, kde je vítají všichni jeho lidé. Včetně jeho soutěživého bratra a závistivé sestry. Erec zažil dramatické setkání s otcem a celý ostrov se chystá k jeho nástupu na trůn. Na Jižních ostrovech si ale musí každý člověk vybojovat své právo vládnout. V epické bitvě tak bude Erec zkoušen tak, jako nikdy dřív. V dramatickém zvratu zjistí, že zrada se skrývá úplně všude. Dokonce i na místě, kde jsou vznešení a velcí válečníci. Reece obklíčen na Horních ostrovech musí, po vykonání pomsty na Tirovi, bojovat o život. V zoufalství zjistí, že se musí spojit se Starou. Oba si na sebe dávají pozor, a přesto se musí spojit na cestě za přežitím - cestě, která vyvrcholí epickou námořní bitvou. Bitvou, která ohrozí celý ostrov. Překročí Gwen moře na cestě do bezpečí? Zničí Romulus Prsten? Zůstane Reece se Starou? Povstane Erec jako nový král? Najde Thor svoji matku? Co se stane s Guwaynem? Zůstane vůbec někdo na živu? Se sofistikovaným budováním světa a charakteristik je PANOVÁNÍ OCELI epickým příběhem o přátelích a milencích, o soupeřích i nápadnících, o rytířích a dracích, o intrikách a politických machinacích, o vyzrávání, o zlomených srdcích, o klamu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, osudu a předurčení, o čarodějnictví. Je to fantasy, která nás přenese do světa, na který nikdy nezapomeneme. Do světa, který zaujme člověka každého věku i pohlaví.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy