Cesta Hrdinu (Čarodejníkov Prsteň - Kniha Prvná) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"ČARODEJNÍKOV PRSTEŇ má všetky rysy potrebné pre jasný úspech: hlavný aj vedľajšie príbehy, záhadnú atmosféru, statočných rytierov a rozkvitajúce vzťahy, ktoré zaceľujú rany na zlomených srdciach, a ďalej tiež podvod či zradu. Sľubuje dlhé hodiny zábavy a určite uspokojí všetky vekové kategórie. Dielo nájde svoje miesto v knižniciach u všetkých priaznivcov fantasy literatúry. " -Books and MovieReviews,Roberto Mattos Svetový bestseller číslo jedna! Autorka bestsellerov Morgan Rice prichádza s novou úžasnou fantasy sériou. Príbeh knihy CESTA HRDINU (Kniha prvá v sérii ČARODEJNÍKOV PRSTEŇ) se točí okolo osudov jedného dospievajúceho, a veľmi zvláštného chlapca, štrnásťročného poddaného ze zabudnutej dediny na okraji Kráľovstva Prsteňa. Thorgrin je najmladší zo štyroch bratov, ich otec má pre neho len samé podradné práce a bratia ním opovrhujú. Thorgrin sám ale cíti, že je iný než ostatní. Sníva o tom, že se jedného dňa stane skvelým bojovníkom, pridá se ku kráľovej družine a spoločne s nimi bude ochraňovať Prsteň od nepriateľov, žijúcich na druhej strane Kaňona. Keď dospeje do určeného veku, otec mu zakáže, aby se pokúsil o prijatie v kráľovskej Légie. Chlapec ho odmietne poslúchnuť a na vlastnú päsť se vydá na cestu z rodnej dediny. Je odhodlaný presadiť si svoje za každú cenu. Lenže Kráľov Dvor je plný zápasu o moc, neuspokojených ambícií, rodinných drám, žiarlivosti, násilia a zrady. Kráľ MacGil si musí z potomkov vybrať svojho nástupcu, zatiaľ čo Meč Osudu, zdroj všetkej ich moci, stále nedotknutý čaká na vyvoleného, ktorý ním bude schopný vládnuť. Thorgrin prichádza do mesta ako nepozvaný cudzinec a musí si presadiť svoje prijatie do Légie. Po čase zisťuje, že má určité zvláštne sily, ktorým sám nerozumie. Dozvedá sa, že má neobyčajný dar a že ho čaká neobyčajný osud. Navzdory svojím možnostiam sa zamiluje do kráľovy dcéry, a keď ich vzťah začína postupne rozkvitať, Thor zisťuje, že proti nemu stoja mocní súperi. Keď se snaží porozumieť svojím schopnostiam, kráľov mág ho vezme pod svoje ochranné krídla a povie mu, že matka, ktorú chlapec nikdy nepoznal, pochádzala z ďalekej krajiny za Kaňonom, vlastne dokonca až z Krajiny Drakov. Skôr než môže Thorgrin uskutočniť svoj sen a stať sa bojovníkom, čaká ho veľa náročného tréningu. Z toho je však neustále vyrušovaný, protože se proti svojej vôli stáva stredobodom dvorných machinácií a intríg, ktoré se snažia zničiť jeho lásku a zraziť ho do kolien - a celé kráľovstvo s ním. Vďaka dômyselne prepracovanému fiktívnemu svetu a postavám je CESTA HRDINU epickým príbehom o priateľstve a láske, rivalite a spolupráci, o rytieroch a drakoch, intrigách a politických machináciách, o dospievaní, o zlomených srdciach, o podvode, ambíciach a zrade. Je to príbeh o cti a odvahe, o osude a predurčení, a tiež o mágii. Je to fantasy, ktorá nás privedie do sveta, na ktorý už potom nikdy nezabudneme, a ktorá osloví čitateľov obidvoch pohlaví a každého veku. To všetko na ploche 80 000 slov. Knihy č. 3 až č. 17 sú teraz tiež dostupné! "Zábavná epická fantasy." -Kirkus Reviews "Môžeme tu vidieť počiatok niečoho neobyčajného." --San Francisco Book Review "Akčné .... Autorkin štýl je skvelý a príbeh strhujúci." --Publishers Weekly "Temperamentná fantasy .... Začiatok niečoho, čo sľubuje stáť sa strhujúcou epickou fantasy sériou pre mladých čitateľov." --Midwest Book Review
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy