Een Zee Van Schilden (Boek #10 In De Tovenaarsring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
In EEN ZEE VAN SCHILDEN (BOEK #10 IN DE TOVENAARSRING), bevalt Gwendolyn van haar kind. Nu Gwendolyn en Thor een kind hebben, veranderen hun levens voorgoed; evenals het lot van de Ring. Thor heeft geen keus. Hij moet zijn vrouw en kind achterlaten en op een gevaarlijke zoektocht gaan, waarbij het lot van de Ring op het spel staat. Maar voor hij vertrekt, wordt Thor met Gwendolyn verenigd in het grootste huwelijk in de geschiedenis van de MacGils, moet hij helpen op de Krijgsmacht opnieuw op te bouwen, traint hij met Argon, en krijgt hij de eer waar hij altijd van heeft gedroomd: hij wordt ingewijd bij de Zilveren en tot Ridder geslagen. Gwendolyn is van slag door de geboorte van haar zoon, het vertrek van haar man en de dood van haar moeder. De hele Ring komt samen voor de koninklijke begrafenis, die haar samenbrengt met haar vervreemde zuster Luanda. Hun laatste confrontatie zal afschuwelijke implicaties hebben. Argons voorspellingen blijven door haar hoofd malen, en Gwendolyn, die voelt dat de Ring in gevaar is, bedenkt een plan om al haar mensen te redden in het geval van een catastrofe. Erec krijgt te horen dat zijn vader ziek is, en moet terug naar huis, naar de Zuidelijke Eilanden; Alistair gaat met hem mee, en de voorbereidingen voor hun bruiloft worden getroffen. Kendrick gaat op zoek naar zijn moeder, en is geschokt wanneer hij ontdekt wie ze is. Elden en O'Connor komen bij thuiskomst voor onverwachte verassingen te staan, terwijl Conven steeds verder verstrikt raakt in zijn depressie. Steffen vindt onverwacht de liefde, terwijl Sandara Kendrick verrast door de Ring te verlaten en terug te keren naar haar thuis in het Rijk. Reece wordt, ondanks zijn naderende huwelijk met Selese, verliefd op zijn nichtje. Wanneer Tirus' zoons erachter komen, zetten ze een verraderlijk plan in werking. Matus en Srog doen hun best om de orde in de Hoge Eilanden te behouden, maar wanneer Selese vlak voor haar bruiloft de affaire ontdekt, ontstaan er tragische misverstanden. Reece' passies zorgen ervoor dat er een oorlog in de Hoge Eilanden dreigt uit te breken. Ook aan de McCloud kant van de Hooglanden is de situatie allesbehalve stabiel. Er dreigt een burgeroorlog uit te breken, en Luanda's roekeloze acties maken het er niet veel beter op. Ondertussen ontdekt Romulus in het Rijk een nieuwe vorm van magie, die het Schild wel eens voorgoed zou kunnen uitschakelen. Hij sluit een deal met duistere machten. Bemoedigd door een kracht die zelfs Argon niet kan tegenhouden, keert Romulus opnieuw terug naar de Ring, vastbesloten om deze te vernietigen. EEN ZEE VAN SCHILDEN is een episch verhaal van vrienden en geliefden, rivalen en minnaars, ridders en draken, intriges en politieke machinaties, van volwassen worden, van gebroken harten, van bedrog, ambitie en verraad. Het is een verhaal van eer en moed, van lotsbestemming en tovenarij. Het is een fantasie die ons meeneemt naar een wereld die we nooit zullen vergeten, en die alle leeftijden zal aanspreken.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy