Odvodnění domu - anglické dvorky, drenáže, vzduchové dutiny 2., přepracované vydání - Solař, Jaroslav (Grada, 2010)
Odvodňovací systémy byly a stále jsou nejdůležitější součástí každé stavby. S anglickými dvorky se setkáváme už u historických staveb a pořád jsou výborným opatřením proti vnikání vody do zdiva. Tyto části staveb slouží zároveň k osvětlení suterénních místností, a proto jsou hlavním tématem již druhého vydání úspěšného titulu. Přepracované vydání je rozšířeno o tři důležité kapitoly - 1. Řešení podlah v souvislosti se sanacemi vlhkého zdiva, 2. Dlouhodobě provizorní řešení zavlhlých povrchů, 3. Výkopové práce, jako součást sanace zdiva. Nové fotografie a doplňující texty přibyly i ke kapitolám věnovaným příčinám vzniku nadměrné vlhkosti a odvodnění spodní stavby. Samozřejmě zde nechybí přílohy, které čtenářům nabízejí varianty řešení a realizací odvlhčování suterénního zdiva. Publikaci, výjimečnou svým zaměřením na prevenci, jistě ocení majitelé a uživatelé nemovitostí, stejně jako pracovníci stavebních firem, které stavbu či rekonstrukci takových konstrukcí provádějí.
Keywords: Hobby