Orchideje v bytě a rodinném domě - Sedláčková, Eva (Grada, 2010)
V současné době je patrný vzestup zájmu méně známé a těžko dostupné exotické druhy rostlin. Mezi ně patří i atraktivní tropické orchideje. Úspěšnost jejich pěstování však do značné míry závisí na znalostech jejich optimálních životních podmínek. Nabídka základních, ověřených a praktických informací je poměrně chudá a omezuje se na kusé a mnohdy zavádějící informace rozličných receptářů a málo užitečných rad. Důsledkem toho je, že nakoupené rostliny nemají v našich bytech šanci a při nedostatečné péči dříve či později hynou.Pro tento případ připravila autorka aktualizované a o nové poznatky rozšířené vydání své úspěšné publikace. Zúročila v ní své 20leté praktické a neocenitelné zkušenosti, které sama získala jak v pražském bytě, tak v průběhu posledních pěti letech i v rodinném domě. Kniha detailně radí jak začínajícím pěstitelům, tak těm, kdo byli exotickou rostlinou najednou obdarováni a nevědí, co s ní.
Keywords: Pokojové rostliny