Aranžování a vazba květin - Kamp, van, der, Jan (Grada, 2010)
Naše publikace je určena začínajícím floristům i těm, kdo si chtějí zkrášlit interiér bytu či pracoviště květinovými dekoracemi nebo obdarovat své blízké. Od tematicky podobných knížek se liší tím, že předkládá základy aranžérské práce, bez jejichž znalostí se žádný autor ve své fantazijní tvorbě neobejde, komplexně. V teoretické části seznamuje čtenáře s pomůckami a materiály potřebnými k vázání rostlin, se zásadami prostorové kompozice vazby a správným barevným sladěním rostlin. Autor uvádí též možnosti, jak prodloužit životnost řezaných květin. V praktické části je text členěn tak, aby seznámil zájemce s tvorbou jednotlivých druhů dekorací. Soubor pracovních postupů zahrnuje klasická květinová aranžmá k různým účelům (kytice do vázy, do misky, svatební, smuteční, výzdoba místností i portálů budov) i vánoční dekorace. Každý námět doprovází rozfázovaný názorný pracovní postup, doplněný perokresbami nebo ilustrací.
Keywords: Pokojové rostliny