Šijeme na panenky - Drozdková, Ludmila (Grada, 2010)
Kniha Šijeme na panenky je jedinečná publikace edice Šikovné ruce, která je určena pro všechny zručné milovníky štíhlých panenek. Naleznete zde přes čtyřicet jednoduchých střihů na tyto panenky, které zvládnou ušít i začátečníci. Každý model je vždy předveden přímo na panence, vedle něj je uveden pracovní postup šití a samozřejmě také nákres střihu s mírami. Střihové předlohy jsou buď ve skutečné velikosti, nebo v udaném měřítku a lze je jednoduše kopírovat přímo z knihy. V jejím úvodu navíc najdete historii nejslavnější panenky - panenky Barbie.
Keywords: Výtvarné techniky