Likvidace podniku 7., aktualizované a doplněné vydání - Pelikán, Václav (Grada, 2011)
Nové, aktualizované a doplněné vydání praktické, výstižné a srozumitelné příručky je určeno především likvidátorům, podnikatelům, manažerům a studentům. Je aktualizováno s ohledem na platné zákony a zkušenosti s uplatňováním zákona o insolvenci, rozšířena je kapitola o soudních likvidacích, jsou aktualizovány doporučené postupy likvidace a také vzory podání. Kniha zkušeného autora, likvidátora a lektora kurzů likvidátorů je jednou z mála ucelených publikací na toto téma na českém trhu. Seznámíte se s podstatou a formami likvidace, se způsoby prodeje majetku i s likvidací pohledávek. Poznáte průběh likvidace od jejího zahájení přes předání podniku likvidátorovi, sestavení úvodní rozvahy a projektu likvidace, vytvoření likvidačního týmu, řešení pracovněprávních vztahů, prodej majetku, splácení úvěrů a ostatních závazků až po ukončení likvidace a výmaz subjektu z obchodního rejstříku. Autor se věnuje také organizaci průběhu likvidace a archivaci písemností.
Keywords: Podnikání a management