Drátované nápady - Czyžová, Iva (Grada, 2011)
Publikace nabízí nové motivy, které díky podrobným fotografiím a přehledným návodům zvládnou všichni, kteří ovládají alespoň základy drátenictví; na své si přijdou i pokročilí dráteníci, kterým nabídne moderní pojetí řemesla a kombinaci drátu se sklem a dalšími materiály. Kniha je sestavena třemi autorkami, které do zpracovávaných témat vkládají každá svůj charakteristický rukopis. V jediné publikaci tak může čtenář porovnat různý přístup a možnosti, které drát nabízí. Kniha osloví nejen zájemce o moderní řemeslo a hobby techniky, může být přínosnou inspirací i pro učitele nebo vedoucí volnočasových aktivit. Každý může postupovat s nabývající zručností od nejjednodušších projektů pro začátečníky až po náročné prostorové objekty.
Keywords: Výtvarné techniky