Investiční rozhodování a řízení projektů Jak připravovat, financovat a hodnotit projekty, řídit jejich riziko a vytvářet portfolio projektů - Fotr, Jiří (Grada, 2010)
Publikace přináší v komplexní formě a s důrazem na praktické využití poznatky, jejichž uplatnění významně zvyšuje kvalitu přípravy, hodnocení, výběru a řízení rizika projektů včetně tvorby investičního programu. Kniha se zabývá přípravou a realizací investičních projektů, jejich financováním, kontrahováním a stanovením základních kritérií hodnocení ekonomické efektivnosti projektů. Dále se věnuje analýze a řízení rizika projektů včetně využití pokročilých nástrojů jako jsou scénáře a simulace Monte Carlo. Dočtete se i o ocenění flexibility projektů s využitím reálných opcí, tvorbě a řízení portfolia projektů a postauditech projektů. Závěrečná kapitola se zaměřuje na zpracování podnikatelského záměru (plánu) projektu. Kniha je určena jak pracovníkům, kteří se účastní přípravy investičních projektů, tak manažerům, kteří hodnotí tyto projekty a rozhodují o jejich realizaci, dále pracovníkům bank a jiných institucí podílejících se na financování projektů a studentům.
Keywords: Podnikání a management