Ošetřovatelství v pediatrii - Slezáková, Lenka (Grada, 2010)
Publikace metodicky navazuje na knihu Základní ošetřovatelská péče v pediatrii a je další z učebnic ošetřovatelství v klinických oborech. Obsahuje kapitoly s problematikou onemocnění kardiovaskulárního systému, urogenitálního traktu, CNS, krvetvorby, dýchacích cest, zažívacího traktu a endokrinního systému. Součástí publikace jsou prvky ošetřovatelského procesu. Knihu doplňují ošetřovatelské kazuistiky a jejich rozbor z hlediska ošetřovatelských diagnóz. Takto zpracovaná publikace je ojedinělou na našem trhu.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory