OT-64 SKOT historie a vývoj obrněného transportéru - Burian, Michal (Grada, 2010)
Střední Kolový Obrněný Transportér, nebo zkrátka SKOT - který z absolventů základní vojenské služby v 60. až 90. letech minulého století by neznal tento nejslavnější československý "obrňák.." Stal se nástupcem světoznámé meziválečné československé konstrukční školy speciálních vojenských vozidel a ve výzbroji naší armády vydržel více než čtyřicet let. V jedinečném souboru často dosud nepublikovaných archivních fotografií, výkresů i dalších dokumentů se před čtenářem odehrává barvitý příběh vozidla - od jeho vzniku, zadání konstrukční úkolu přes vývoj, zkoušky až k nasazení v armádě i policii. Nechybí ani technické parametry, detaily, výzbroj i informace o jeho působení v zahraničních misích a armádách.
Keywords: Retro