Mozaikování Mozaika pro každého - Konířová, Kateřina (Grada, 2010)
Kniha je věnována technice mozaikování. Mozaika je výzdoba poskládaná z drobných segmentů - mozaikových kamenů, které mohou být ze skla, kamínků, keramiky, porcelánu i dalších materiálů. Postupně se seznámíte s několika způsoby osazení mozaikových kamenů, naučíte se zacházet s nářadím a orientovat se v lepidlech. Podrobně jsou vysvětleny techniky vytváření mozaiky na plochých i oblých podkladech, nástěnné mozaiky, mozaiková světla a mikromozaiky. Najdete tu také inspiraci pro mozaikovou adventní dekoraci.
Keywords: Výtvarné techniky