Žilní onemocnění v klinické praxi - Musil, Dalibor (Grada, 2011)
Ojedinělá publikace podrobně a systematicky pojednává o onemocnění žil v různých částech lidského těla. Zevrubný teoretický pohled na etiopatogenezi, kliniku, diagnostiku a léčbu je v každé kapitole doplněn a dokreslen bohatou, názornou obrazovou dokumentací a četnými kazuistikami. Je popsáno postižení žilního systému hlavy, krku, horních a dolních končetin, dutiny břišní a pánve i hemoroidy. Nechybí rozsáhlá, jindy poněkud opomíjená, kapitola věnována žilním malformacím a hemangiomům.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Interna; Kardiologie, angiologie; Ostatní lékařské obory