Základy klinické obezitologie 2., přepracované a doplněné vydání - Hainer, Vojtěch (Grada, 2011)
Publikace přináší současný pohled na obezitu jako na komplexní nemoc, která v posledních desetiletích nabyla charakteru celosvětové epidemie se závažnými zdravotními a sociálně-ekonomickými dopady. Čtenář se seznámí jak s epidemiologií a etiopatogenezí obezity, tak se současnými postupy v diagnostice, léčbě a prevenci obezity. Autorský kolektiv tvoří lékaři a vědci, kteří jsou uznávanými odborníky v oboru u nás i ve světě. Někteří z nich se významně podíleli na tvorbě evropských doporučení pro léčbu obezity.
Keywords: Interna; Metabolizmus, imunita; Ostatní lékařské obory