Nordic walking - Škopek, Martin (Grada, 2010)
V této knize najdete ucelené a praktické informace o severské chůzi. Je určena všem věkovým skupinám, které hledají vhodnou pohybovou aktivitu. Využít ji mohou i sportovní a turistické kluby, wellness centra, studenti, pedagogové, pracovníci zdravotnických zařízení, jako jsou lázně, centra zdraví či senior kluby, tedy všichni, kteří ocení odborný přístup k tomuto tématu. Pomůže vám s výběrem vhodného vybavení, poradí, jak správně a bezpečně provozovat nordic walking v různých typech prostředí a seznámí vás s tréninkovými metodami v závislosti na tepové frekvenci. Pro konkrétní cílové skupiny sportovců autor připravil osmitýdenní kondiční programy. Tato publikace je vhodnou inspirací pro aktivní lidi, kteří hledají nové možnosti v kondiční přípravě na čerstvém vzduchu s trochou zábavy, využít ji mohou i pacienti v rekonvalescenci, kteří se snaží o rehabilitaci a posílení oslabeného organismu.
Keywords: Sporty