Funkční anatomie - Dylevský, Ivan (Grada, 2009)
Publikace je koncipována jako moderní základní interdisciplinární morfologický text určený pro široký okruh studentů několika fakult a dalších škol. Její koncepce vychází z provázanosti struktury a funkce lidského těla a dovoluje hned na počátku studia chápat kauzalitu vývoje, stavby a funkčních projevů orgánových systémů. Text je strukturován tak, že dovoluje výběr poznatků určených i pro často velmi odlišné obory studia. Dvojbarevná publikace je doplněna 233 originálními obrázky 21 tabulkami.
Keywords: Teoretické obory