Historie ošetřovatelství - Kutnohorská, Jana (Grada, 2010)
Kniha je koncipovaná jako učebnice pro obor ošetřovatelství a poslouží rovněž všem, pro které je historie oboru součástí profesní identity. Přináší široký přehled a systematické zpracování ojedinělé jak v historické, tak v ošetřovatelské odborné literatuře. Seznamuje čtenáře s podmínkami a způsoby péče o nemocné a jakého vzdělání mohly ošetřovatelky dosáhnout. Povědomí o vývoji profese je důležitým fenoménem a patří k základním informacím všech zdravotnických profesionálů.
Keywords: Teoretické obory