Rozmarná Anglie aneb Nikdy není tak zle - Alena, Damijo (Ikar, 2023)
Jaké byly dramatické roky 2020-2022, kdy celý svět ochromil postrach zvaný koronavirus, na druhé straně kanálu v hrdém Albionu? Alena Damijo, která už přes dvacet let žije v Anglii, líčí s charakteristickým vtipem a nadhledem lockdownové trampoty na jedné londýnské základní škole, byrokratický boj o získání britského občanství a (místy zoufalou) snahu normálně žít. Na hořkosladkých příbězích ukazuje, že i v časech nejtemnějších je tu naděje. Případně čaj o páté.
Keywords: Humor, satira