Beladona 1: Beladona - Adalyn, Grace (Yoli, 2023)
Osiřelou Signu vychovávala řada opatrovníků a každý se zajímal spíš o její bohatství než o ni - a všichni ji časem opustili. Jediní příbuzní, kteří zbývají, jsou výstřední Hawthornovi žijící v krásném, ale ponurém panství Thorn Grove. Pán domu se ze zármutku nad smrtí své ženy dostává pomocí skandálních večírků, zatímco jeho syn bojuje za záchranu rodinné reputace a dcera trpí záhadnou nemocí. Když se objeví duch jejich matky a tvrdí, že byla otrávena, Signa si uvědomí, že by rodina mohla být ve vážném nebezpečí, a začne pátrat po vrahovi. V tom jí nejvíce pomáhá spojenectví se Smrtonošem, fascinujícím a nebezpečným stínem, který byl od narození po jejím boku. Přestože jí udělal ze života peklo, pomalu Signě ukazuje, že jejich pouto je silnější - a neodolatelnější -, než si dokázala představit. Doporučený věk 15+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti