Země bezpráví - Boyd, Morrison (Ikar, 2024)
Canterbury, 1351. Exkomunikovaný rytíř Gerard Fox je bojem zocelený válečník, kterému byl neprávem odebrán rodný dům. Nyní putuje po Evropě a hledá obživu. Vybaven pouze svým mečem a lukem likviduje tyranské a nečestné muže v zemi, kterou stále sužuje černá smrt. Při svém pokračujícím křížovém tažení za spravedlností přichází Fox na pomoc lady Isabel, která prchá před svým brutálním snoubencem. Isabel mu však neřekla všechno. Střeží nesmírně cennou svatou relikvii. Takovou, pro kterou by mnozí muži zabíjeli.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány