Bezohledná - Lauren, Roberts (Yoli, 2025)
Království Ilya právě potlačilo povstání Odboje, ale klid nezavládl. Paedyn Grayová, patřící k Obyčejným, přežila Očistné zkoušky a poté, co v sebeobraně zabila krále, je na útěku před tím, komu začala až příliš důvěřovat. Kai Azer je nyní ilyjským Vymahatelem. Novým králem se stal jeho bratr Kitt, který ho pověřil, aby Paedyn našel a přivedl mu ji. Kai stopuje Paedyn přes nebezpečnou poušť Spáleniště do útrob nepřátelského města Dor a v hloubi duše si přeje, aby ji pronásledovat nemusel. Ve městě, kde Elity nic neznamenají, se však role lovce a kořisti mohou snadno měnit - a vnitřní souboj mezi touhou a smyslem pro povinnost může být smrtelný.
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti