Kdo seje do sněhu - Tina, Harnesk (Ikar, 2024)
Máriddja se právě dozvěděla, že jí nezbývá mnoho času. Svůj osud přijímá se zuřivou rezignací a rychle přechází k důležitějším záležitostem: jak utajit svůj stav před manželem Bierou. Sámské rodiny jsou tradičně velké a mladí se mají starat o staré. Jenže Máriddja a Biera nikdy neměli děti. Sice kdysi měli chlapce, kterého milovali nade vše, ale ten jim odebrán. Snoubenci Kaj a Mimmi se přestěhovali do malé vesnice na severu Švédska. Zatímco Mimmi touží založit vlastní rodinu, Kaj se cítí ztracený, protože neví, kdo byl jeho otec a odkud pochází. Pak však najde podivnou krabici plnou sámských rukodělných výrobků, kterou mu zanechala matka. Spustí se nepravděpodobný řetězec událostí, které ho nakonec dovedou k objevu, jenž mu změní život...
Keywords: Společenské romány