Myšlenky vraha - Romy, Hausmannová (Kalibr, 2022)
Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profesora filozofie a antropologie. Je obviněn z deseti vražd nevinných dětí a bulvární média mu dají přezdívku "Profesor smrt". Jeho dcera Ann je přesvědčená o otcově nevině a rozhodne se ji prokázat. Vydává se na pouť do nejtemnějších zákoutí lidské duše...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory