Mouka pro meluzínu a jiné glosy - Petr, Kukal (Brána, 2020)
Knížka přináší šest desítek glos, které autor četl mezi lety 2017-2020 v ranním vysílání Českého rozhlasu, a tucet sloupků psaných pro deník Metro. S laskavým humorem v nich glosuje každodenní situace z rodinného a zejména partnerského života, komentuje zajímavé či bizarní dění kolem sebe a v neposlední řadě se stává svědkem odcházejícího času.Mezi sloupky nechybějí ani Perské princezny, které Petra Kukala stály místo na Filozofické fakultě UK. Nejen okolností jeho odchodu z této staroslavné instituce, ale také působení na pozici správce twitterového účtu Ministerstva kultury a závislosti na psaní se týká závěrečný rozhovor, který s ním vede zkušený novinář Josef Beránek.
Keywords: Beletrie; Humor, satira; Společenské romány