Sestry v nouzi Syndrom vyhoření, mobbing, bossing - Venglářová, Martina (Grada, 2011)
Publikace jako jediná mapuje oblasti, které syndrom vyhoření potencují: problematické vztahy v týmech, konflikty s nadřízenými, sexuální obtěžování, psychický tlak spojený s transformací zdravotnictví. Kniha přináší praktický pohled na diagnostiku těchto jevů, je doplněna orientačními dotazníky a testy a hlavně postupy, které se osvědčily při zvládání problémů v praxi. Pro ilustraci jsou uvedeny kazuistiky jednotlivých problémů sester z praxe. Mezi doporučeními se objevuje také stále málo dostupná supervize ošetřovatelských týmů.
Keywords: Psychologie a komunikace