Ďáblové jsou tu - Louise, Pennyová (Kalibr, 2023)
První večer v Paříži se Gamachovi sejdou jako rodina na večeři s Armandovým kmotrem, miliardářem Stephenem Horowitzem. Když jdou pak společně domů a s hrůzou sledují, jak kdosi Stephna srazí k zemi a těžce zraní, což, jak Gamache ví, není nehoda, ale úmyslný pokus o vraždu. Když se u Stephena najde podivný klíč, vyšle Armanda, jeho ženu Reine-Marie a Jeana Guye Beauvoira do pařížského archivu. Ponoří se tak hluboko do tajemství, která střežil po celá desetiletí. Kvůli hrůznému nálezu ve Stephenově pařížském bytě je pak jasné, že tajemství jsou mnohem temnější a nebezpečí mnohem větší a bezprostřednější, než si uvědomovali. Brzy je celá rodina zapletena do sítě lží a podvodů. Aby se Gamache dopátral pravdy, bude se muset rozhodnout, zda může věřit svým přátelům, kolegům, instinktům i vlastní minulosti. Dokonce své vlastní rodině...
Keywords: Krimi, detektivky