Jsem zlatý kripl - David, Drahonínský (Brána, 2023)
Kniha je osobní zpovědí Davida Drahonínského, který žil do 16 let jako každý jiný kluk. Honil se na hřišti za kulatým nesmyslem, bruslil na zamrzlém rybníku a závodně se věnoval taekwondu. V roce 1999 vlivem náměsíčnosti vypadl z balkonu a vážně si poranil páteř, slezinu a játra. Po několika měsících strávených v nemocnici a rehabilitačním ústavu skončil na invalidním vozíku. Navzdory nelehké životní situaci se dokázal odrazit ode dna, vystudovat vysokou školu a stát se špičkovým lukostřelcem, který má na kontě několik medailí, včetně šesti z paralympijských her (dvě zlaté, tři stříbrné, jedna bronzová), a dva světové rekordy.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy