Sherlock Holmes - Golemův stín - Petr, Macek (Kalibr, 2021)
Podzim roku 1903 nebyl pro Sherlocka Holmese příznivý. Zemřela Irena Adlerová, jeho platonická láska, a snad i kvůli tomu Holmes opět propadl své staré závislosti. Aby vytrhnul přítele ze spárů opiátů, doktor Watson detektiva přiměje zabývat se případem zdánlivě banálního sňatkového podvodu. Slibuje si od něj, že Holmesovi pomůže překonat chmury a myšlenkový útlum, do kterého se s narkotiky dostal. Záhy se však ukazuje, že případ obyčejného podvodníčka má mnohem závažnější pozadí, vedoucí až na starý kontinent. A zesláblý Holmes se kvůli němu nakonec musí v dalekých Čechách postavit nepříteli děsivějšímu, než jakého si kdy mohl představit...
Keywords: Krimi, detektivky