Ve stínu Persea - Claire, Heywood (Ikar, 2024)
Autorka bestselleru Dcery Sparty se vrací s nápaditým převyprávěním mýtu o Perseovi z pohledu tří žen, které jsou v tradiční verzi odsunuty na vedlejší kolej: jeho matky Danaé, trofeje Medúsy a manželky Andromedy. Perseus je posedlý příslibem vlastního osudu, jeho hrdinská cesta však vrhá na životy všech tří žen stín násilí a zkázy. Skrz jejich hlasy se tak odhaluje obraz muže, který ve skutečnosti vůbec není hrdinou.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány