Bobky a fajnový koření - Zuzana, Hubeňáková (Ikar, 2023)
Banální klišé praví, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Možná proto komunikace mezi nimi tu a tam připomíná meziplanetární souboj. Populární autorka humoristických knih se ve svých povídkách věnuje právě vztahům mezi muži a ženami, které leckdy skřípou jak vrata od rakety, co už po staletí zoufale létá mezi Marsem a Venuší ve snaze najít společnou řeč a řešení. Střídání perspektiv a vypravěčů umožňuje rozehrát zábavnou hru a odkrýt, že druhému do hlavy skutečně nevidíme a zdání leckdy klame.
Keywords: Humor, satira