Prezidentka - Rudolf, Havlík (Ikar, 2022)
Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací, její svět se točí pouze kolem prezidentských povinností a její dcery. Na nic jiného nemá čas. Kéž by mohla někdy utéct na procházku a na skleničku do Starého Města, tak jako dříve, kdy ji nikdo neznal. Jednoho dne se rozhodne, že si takový bláznivý výlet inkognito udělá, a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Náhoda ji zavede do jedné překrásné tajemné zahrady, ve které bydlí sochař Petr, kvůli němuž se Kateřina následně vydává do města každou noc. Petr netuší, kdo je ve skutečnosti ta okouzlující žena, do které se zamiloval, a Kateřina se bojí, že když to Petr zjistí, všechno pomíjivé kouzlo letních nocí bude pryč. Dokáže si vybojovat právo na lásku, které jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě?
Keywords: Romantika, romány pro ženy