Akutní intoxikace a léková poškození v intenzivní medicíně 2., doplněné a aktualizované vydání - Ševela, Kamil (Grada, 2011)
Aktualizované a zcela přepracované vydání úspěšné publikace! Publikace nesmí chybět v knihovnách lékařů-intenzivistů, internistů, anesteziologů a všech lékařů první linie, tedy praktických lékařů a lékařů RZP. V obecné části čtenář najde kromě souhrnu hlavních klinických příznaků, laboratorních nálezů i seznamů antidot pro jednotlivé toxické látky i základní léčebné postupy u akutních otrav a způsoby hodnocení účinnosti metod eliminace otravné látky z krevního komparmtentu. Ve speciální části jsou pak probírány otravy výrobky chemického průmyslu, lékové otravy, otravy návykovými látkami, kontrastními látkami, houbami, dále problematika hadího uštknutí, bodnutí hmyzem a intoxikací v těhotenství.Oproti prvnímu vydání je aktualizováno spektrum akutních intoxikací, které se mění v závislosti na nových, široké veřejnosti dostupných lékových skupinách. Všechny původní informace jsou aktualizovány podle posledních platných diagnosticko terapeutických postupů.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency; Interna