Náboženské systémy Člověk náboženský a jak mu porozumět - Kandert, Josef (Grada, 2010)
Kniha se pokouší najít společného jmenovatele, s jehož pomocí by mohla srovnávat náboženské systémy. Vychází ze základních typů náboženského chování, jak je definovala sociální antropologie - je to soubor představ o světech duší a duchů, kouzlení a čarování, mnoha božstev a jediného boha.
Keywords: Religionistika