Tenisová šampionka, která unikla nacistům - Felice, Hardyová (Brána, 2024)
Biografie zachycuje životní příběh Liesl Herbstové, úspěšné tenisové šampionky, která pocházela z krnovské rodiny proslulé výrobou likéru Praděd. V roce 1939 se jí podařilo i s dcerou na poslední chvíli uprchnout před nacisty do Velké Británie, kde strávily válečné roky. V roce 1946 se obě zúčastnily tenisového turnaje ve Wimbledonu. Rodinné osudy zaznamenala její vnučka Felice Hardyová.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy