Ostrov - Rudolf, Havlík (Ikar, 2023)
Manželé Alice a Richard jsou na exotické dovolené. Po dvaceti letech manželství jim to trochu skřípe a k tomu všemu Richard Alici oznámí, že podal žádost o rozvod, protože si našel mladší ženu. Alice je v šoku a chce okamžitě odjet. Richardovi se podaří zajistit místa na zásobovacím letu nákladním letounem, ale bohužel dojde ke katastrofě. Alice s Richardem se probudí sami na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku. Alice je naštvaná, rozdělí pláž napůl a každý se snaží přežít po svém. Postupem času si ale oba uvědomí, že musí začít spolupracovat, jinak nepřežijí. Nejde jim to snadno, po tom, co bylo řečeno, a musí si vyjasnit spoustu věcí, zejména Richard má co vysvětlovat. A to ani jeden z nich netuší, že se k nim blíží další velká katastrofa a je možné, že tuhle dovolenou za trest nepřežijí.
Keywords: Romantika, romány pro ženy